Tijd om af te vallen

Voor verantwoord en duurzaam afvallen

'Normaal' blijven eten

  • Geen honger gevoel en “normaal eten”
  • Gezondheidswinst (bloeddruk, cholesterol, bloedsuiker)
  • Beter slapen, meer energie.

Gegarandeerd resultaat

  • Wetenschappelijk bewezen systeem.
  • Gedeeltelijke vergoeding mogelijk 
  • Persoonlijke ondersteuning
  • Erkende en getrainde begeleiders

Op maat gemaakt

Aan de hand van uw bloedwaardes maken we voor u een persoonlijk voedingsplan.

Nu afvallen met gezonde voeding.

Is het voor u ook tijd om af te vallen en vraagt u zich af hoe het komt dat u alles al heeft geprobeerd en toch niets afvalt? De oorzaak van de meeste vormen van overgewicht kunnen we vinden in een onbalans van uw hormonen*. Om duidelijk in beeld te krijgen waar de onbalans zich in uw lichaam bevind is het noodzakelijk dat we een aantal bloedwaardes gaan bepalen. Aan de hand van deze bloedwaardes maken we voor u een persoonlijk voedingsplan*. We spreken een datum af dat u, uw voedingsplan met uitleg van ons ontvangt en u kunt gaan werken aan uw gezondheid. Uiteraard begeleiden wij u hierbij. U beschikt over een persoonlijke voeding coach.

Krijgt u het maar niet voor elkaar om af te vallen?

Weet dat u er niet alleen voor staat. En ik ben er om u te helpen!

Het is “Tijd om af te vallen” is wat veel mensen met overgewicht regelmatig denken of te horen krijgen. Maar wat is de oorzaak van de meeste vormen van overgewicht. Deze kunnen we vinden in een onbalans van uw hormonen. Dit is dus ook de wegwijzer naar een gezonde manier van afvallen.

Om duidelijk in beeld te krijgen waar de onbalans zich in uw lichaam bevind is het noodzakelijk dat we een aantal bloedwaardes gaan bepalen. Aan de hand van deze bloedwaardes maken we voor u een persoonlijk voedingsplan. We spreken een datum af dat u, uw voedingsplan met uitleg van ons ontvangt en u kunt gaan werken aan uw gezondheid. Uiteraard begeleiden wij u hierbij.

Hoe het werkt

Samen met u kijk ik naar uw huidige situatie om vervolgens aan de hand daarvan uw persoonlijke plan op te stellen. Ik begeleid u stap voor stap onderweg naar balance in uw gewicht.

Intake en Voorlichting

Samen met u bekijk ik uw persoonlijke situatie en leg ik u uit wat de mogelijkheden zijn binnen ons programma.

Persoonlijk plan

Na het beoordelen van de bloedwaarden, wordt er persoonlijk plan voor u opgesteld en overhandigd.

Consulten

Samen met u bespreek ik het aantal gewenste consulten (max. 8) en plannen wij deze in.

Tips en adviezen

U ontvangt diverse tips en adviezen en ik bekijk met u naar een ‘gezonde’ boodschappenlijst. Zo kunt u eenvoudig aan de slag.

Peter van Velzen

BATC-geregistreerd therapeut

Na mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik vele studies gevolgd in complementaire behandelmethoden. Ik heb de opleidingen natuurgeneeskunde en Coaching gevolgd, maar ik beschik ook over de basis medische kennis en heb diverse gespecialiseerde opleidingen voor mijn praktijk als lasertherapeut gevolgd.

Ik bleef echter steeds op zoek naar de oplossing voor mijn gewichtsprobleem. Vele cursussen, lezingen en trainingen later had ik het gevoel op de goede weg te zijn, maar ik had nog niet de goede oplossing gevonden. In november 2009 kwam ik in aanraking met de in dit boek weergegeven aanpak. Dit was voor mij een doorbraak! In mei 2010 heb ik daarom de opleiding gevolgd om deze gewicht verminderende en gezondheidsmethode te kunnen delen met anderen. Ik wil u graag helpen met mijn kennis en ervaring.

Welk voedingsplan gaat jou helpen?

In het filmpje hieronder legt Prof. Eran Segal uit waarom we niet allemaal hetzelfde voedingsplan moeten volgen.

Wat voor de een goed is, is voor de ander juist slecht. Daarom maken we ook een individueel voedingsplan aan de hand van jouw bloedwaardes, gegevens en leefomstandigheden.

Risicoanalyse hart- en vaatziekten

10-jaarrisico berekening op ziekte of sterfte door hart- en vaatziekten

Heeft u last van overgewicht en wilt u weten wat de risico’s zijn op het krijgen van hart- en vaatziekten? Vult u dan de onderstaande gevraagde gegevens in.

Mogen wij u bellen?

”De eerste foto is genomen in september 2009. Een beetje flauw om mijzelf daar met een bord eten op de foto te zetten, maar dit is wel de manier waarop ik het altijd heb gedaan. Gezellig mee doen.”

”Enkele jaren hiervoor woog ik zelfs 143 kilo*. De foto’s hiervan zal ik jullie besparen. Op een gegeven moment kreeg ik suikerziekte en moest ik drastisch afvallen. Helaas kreeg ik er niet genoeg af en moest ik insuline gaan spuiten.”

”Op de foto woog ik nog ca. 115 kilo*. Al een stuk beter maar nog steeds onvoldoende. Te hoge bloedsuikers, te hoge cholesterol en bloeddruk en een te hoge buikomvang. Metaboolsyndroom dus, met alle gevolgen van dien.”

”In november ontmoette ik de methode die beweerde dat het ook mij zou kunnen lukken om verder af te vallen. Omdat ik al alles heb geprobeerd was ik niet direct voor iets nieuws te porren maar in maart 2010 ben ik dan toch maar begonnen. Het resultaat zien jullie op de 2e foto. Die is genomen in juni 2010*. Dit is een verschil van 23 kilo*.”

Peter - Dronten

”Ik werk in de horeca en heb de hele dag met eten te maken. Dit is voor mij ook erg lekker en verleidelijk. Toen ik eenmaal ontdekte dat ik 125 kilo woog werd het mij toch te veel. Ik had gezien dat mijn vader erg veel succes had met het programma van “Tijd om af te vallen” waarbij ik een persoonlijk op mijn situatie en bloedwaardes afgestemd advies kreeg.”

”In 5 maanden tijd verloor ik 41 kilo*. Ik voel mij geweldig en ben blij dat ik er aan begonnen ben. Ik heb geen honger en sta mij al wat meer dingen toe dan tijdens het strenge gedeelte. Als ik een weekendje wat meer heb gegeten dan normaal pak ik op maandag alles weer op en zo val ik nog steeds iets af. Het is een echte aanrader.”

Robbert - Dronten

*Behaalde resultaten zijn op basis van programma’s op maat. Gewichtsverlies verschilt van persoon tot persoon.

Download mijn GRATIS e-book

Wilt u meer weten over tijd om af te vallen? Wat de achtergrondinformatie is van het programma of waarom hormonen een belangrijke rol spelen? Download dan mijn gratis e-book en lees waarom wij er van overtuigd zijn dat deze behandeling de meeste kans van slagen heeft. 

Uitleg over het programma 'Tijd om af te vallen'

Interessante achtergrondinformatie

Helemaal gratis!

Veel gestelde vragen

We leggen het graag uit!

Hoe verloopt het plan en de afspraken?

Uw begeleider begeleidt u bij de vier opeenvolgende fasen. Tijdens de informatieavond of de eerste consult afspraak, vult u een vragenlijst in over uw gezondheid. Tevens krijgt u een lijst met de bloedwaarden die onderzocht moeten worden. Deze kunnen we in de praktijk bepalen door middel van een vingerprik. Via uw arts wordt uw bloed in het laboratorium onderzocht en wordt de uitslag bij uw persoonlijke gegevens gevoegd. In het Europees instituut, in Duitsland, wordt door middel van het computerprogramma uw individuele voedingsplan opgesteld.
Uw begeleider overhandigt u uw plan en neemt stap voor stap het plan met u door en plant samen met u een startdatum en de vervolgafspraken.

Is het persoonlijke voedingsplan met mijn werk te combineren? Ook als ik veel onderweg ben?

Uw voedingsplan is zo veelzijdig, dat u heel goed uw maaltijden vooruit kunt plannen en elke dag individueel kunt afstemmen. Wees creatief, uw begeleider kan u daarbij helpen. Ook zijn er tips en ideeën te vinden op Face Book, recepten in een boek in het Duits of Engels via Bol.com, Pinterest en Instagram.

Moet ik de rest van mijn leven volgens dit voedingsplan eten?

Nee, want als uw stofwisseling op de nieuwe voedingswijze is ingesteld en u uw doel heeft bereikt, komt u in fase 3 en 4, respectievelijk de minder strenge fase en de fase van gewichtsbehoud, waarbij u uw behaalde succes behoudt. Er gelden alleen enige, u dan al vertrouwde basisregels. Maar weest u gerust – het zal u net als vele andere deelnemers vergaan: u zult merken welke voedingsmiddelen goed voor u zijn en welke niet. En als u eens een keer een uitschieter heeft, dan gaat u tussendoor gewoon een paar dagen volgens de strenge fase eten en u heeft uw doel zo weer bereikt.

Andere diëten hebben mij veel geld gekost en werken altijd maar tijdelijk. Waarom zou dit programma dan anders zijn?

Dit voedingsplan is geen dieet in de traditionele zin. Uw voedingsplan is uw plan. Bij het maken van het plan wordt enkel en alleen rekening gehouden met úw bloedwaarden, úw stofwisseling en úw individuele voedingssituatie. Hierdoor is uw succes verzekerd en tegelijkertijd leert u welke voedingsmiddelen goed voor u zijn en welke niet. De consequentie daarvan? U heeft zelf in de hand of u het bereikte doel behoudt of niet. Uw persoonlijke voedingsplan is uw geheel eigen spoorboekje voor een blijvend succes. Mocht u onverhoopt toch weer wat aankomen kunt u weer teruggaan naar fase 2 en 3 en weer snel in balans zijn.

Kan ik als strenge vegetariër deelnamen aan dit persoonlijke voedingsplan?

Als u – om welke reden dan ook – geen enkel dierlijk eiwit eet maar uitsluitend fruit, groente en graanproducten, of veganist bent, kunt u helaas niet aan het deelnemen. Als u geen vlees eet of lacto vegetariër kunt u wel deelnemen

Wat zijn de kosten en hoe is dit opgebouwd?

Tijdens het intakegesprek krijgt u een uitleg van de procedure en de te volgen stappen. Tijdens deze uitleg zal ook inzichtelijk gemaakt worden wat de kosten zijn voor de behandeling hoe deze kosten zijn opgebouwd. Mocht u vooraf vragen hebben dan kunt u vanzelfspreken contact met ons opnemen via de contactpagina.

Kan ik dit declareren bij mijn zorgverzekeraar?

Dat hangt erg af van de door u gekozen maatschappij en polisvoorwaarden. Ik ben als therapeut aangesloten als Natuurgeneeskundige bij de beroepsvereniging BATC. De consulten vallen dan ook onder natuurgeneeskunde. (We proberen uw uitdagingen en problemen zo veel mogelijk op een natuurlijke manier op te lossen volgens de 5 natuurgerichte principes). In overleg met u krijgt u de declaraties per behandeling uitgeschreven en die kunt u dan indienen indien u dit heeft verzekerd.

Kan ik ook deelnemen als ik geen overgewicht heb en (kracht) sporter ben maar andere klachten heb?

Ja – vanzelfsprekend. Bij het opstellen van uw voedingsplan wordt hier rekening mee gehouden, bijvoorbeeld bij de aangegeven hoeveelheden. Het komt uw gezondheid, fitheid en vitaliteit in ieder geval ten goede. Bespreek uw specifieke wensen met uw begeleider. Deze kan ook beoordelen of het plan wel of niet voor u geschikt is. Plan voor advies een intakegesprek en leg uw vragen en wensen voor. Dit voorkomt teleurstellingen.

Start met afvallen

U heeft de eerste stap gezet door te zoeken naar informatie. Mogelijk bent u zo bij ons terecht gekomen. Twijfel niet en neem contact met ons op en start vandaag nog met afvallen, ook als u twijfelt. 

Email Address

info@tijdomaftevallen.nl

Bel ons

0321-338585

 

Ons adres

De Helling 15
8251 GH Dronten

Wacht niet langer en start hier je gezonde lifestyle. Ga de uitdaging aan met jezelf.

Behandeling enkel op afspraak!

Het is nu tijd om te starten met je nieuwe en gezonde lifestyle. Samen met met u kijk ik naar uw doelen en bepalen samen hoe we deze doelen gaan behalen.

Heeft u in het verleden al een geprobeerd om het anders aan te pakken? Wat is er gebeurd waardoor u niet het gewenste resultaat behaalde? Ik ga aan de hand van uw persoonlijke ervaringen in combinatie met een